Jak uvařit dětský rýžový nákyp
Poradíme vám, jak udělat dětský rýžový nákyp.
Ingredience:
- 60 g rýže
- 100 ml Hami batolecího mléka
- 1 menší jablko
- 0.5 Hami ovocné přesnídávky
Postup:
Krok první: Uvaření rýže
- Uvařte rýži ve vodě do měkka.
- Po uvaření nechte rýži zchladnout a poté vmíchejte batolecí mléko. Vznikne mléčná rýžová kaše, která slouží jako základ pro pečený nákyp.
Krok druhý: Pečení nákypu
- Do máslem vymazané zapékací misky vložte vrstvu rýže (mléčné kaše).
- Na vrstvu rýže přidejte vrstvu nastrouhaného jablka nebo ovocné přesnídávky. Poprašte jemně skořicí.
- Nakonec přidejte další vrstvu rýže.
- Zapečte v troubě a podávejte teplé.
Tento rýžový nákyp je skvělým jídlem nejen pro děti, ale i pro celou rodinu. Můžete si být jisti, že si na něj pochutná každý!