ObědVečeře

Jak uvařit dětský rýžový nákyp

Dětský eshop Mivemi.cz


Poradíme vám, jak udělat dětský rýžový nákyp.

Ingredience:

  • 60 g rýže
  • 100 ml Hami batolecího mléka
  • 1 menší jablko
  • 0.5 Hami ovocné přesnídávky

Postup:

Krok první: Uvaření rýže

  • Uvařte rýži ve vodě do měkka.
  • Po uvaření nechte rýži zchladnout a poté vmíchejte batolecí mléko. Vznikne mléčná rýžová kaše, která slouží jako základ pro pečený nákyp.

Krok druhý: Pečení nákypu

  • Do máslem vymazané zapékací misky vložte vrstvu rýže (mléčné kaše).
  • Na vrstvu rýže přidejte vrstvu nastrouhaného jablka nebo ovocné přesnídávky. Poprašte jemně skořicí.
  • Nakonec přidejte další vrstvu rýže.
  • Zapečte v troubě a podávejte teplé.

Tento rýžový nákyp je skvělým jídlem nejen pro děti, ale i pro celou rodinu. Můžete si být jisti, že si na něj pochutná každý!



Prohlédněte si veškeré naše rubriky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *