Oběd

Zeleninovo-masové ragú pro maminky

Dětský eshop Mivemi.cz

Zeleninovo-masové ragú pro maminky: Ideální oběd pro těhotné a kojící maminky

Zeleninovo-masové ragú je skvělým zdrojem potřebných vitamínů a železa pro těhotné a kojící maminky. Tento lahodný pokrm je snadno připravitelný a dodá energii na celý den.

Ingredience:

  • 250 g mrkve
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 250 g krůtích prsou
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 0.5 ks okurky
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce krůtí jitrnice

Postup:



Krok první: Příprava surovin

  • Zeleninu a maso omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Krok druhý: Vaříme

  • V hrnci rozehřejeme olej a na něm krátce podusíme nakrájenou zeleninu.
  • Přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a přikryté vaříme 20 minut.

Krok třetí: Přidáme okurky

  • Okurku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • Přidáme okurky a maso do vařící zeleninové směsi a vaříme do doby, než je maso hotové.

Krok první: Podáváme

  • Přimícháme zakysanou smetanu a krůtí jitrnici a přivedeme k varu.
  • Dochutíme solí a pepřem.
  • Podáváme s nudlemi, rýží nebo bramborami.

Tento recept je skvělý na přípravu více porcí najednou, které můžete následně zamrazit a mít tak v zásobě na pozdější použití.



Prohlédněte si veškeré naše rubriky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *