Zdravá snídaně s jablky
Ingredience na 2 porce:
- 2 jablka
- 1 lžička mleté skořice
- Špetka mletého hřebíčku
- 2 lžíce čekankového slazení (volitelné)
- Hrst nasekaných ořechů nebo 1 lžíce ořechového másla
- Cca 100 ml vody
- Bílý jogurt nebo tvaroh na podávání
Postup:
- Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky nebo nahrubo nastrouhejte (vhodné pro děti).
- Vložte jablka do pánve, přidejte vodu, skořici, špetku hřebíčku, ořechy nebo ořechové máslo a případně doslaďte čekankovým sirupem.
- Směs zakryjte pokličkou a poduste na mírném plameni. Jablka na kostičky budou měkká přibližně za 10 minut. Pokud je třeba, přidejte trochu vody.
- Když jsou jablka měkká, směs nechte lehce vychladnout.
- Podávejte teplé nebo vlažné s řeckým jogurtem nebo tvarohem.
Popis:
Tento jednoduchý dezert nebo zdravá snídaně spojuje jemně kořeněná dušená jablka s krémovým jogurtem či tvarohem. Ideální pro podzimní dny a skvělá volba i pro děti!