Zapékaná rýže s broskvemi a ricottou
Ingredience:
- 50 g rýže
- 125 g ricotty
- 3 broskve
- 1 vejce
- 1/2 banánu
- 1 lžíce ghí
Postup:
- Příprava rýže: Rýži propláchněte a uvařte dle návodu na obalu.
- Směs: V misce rozmačkejte banán, smíchejte ho s ricottou, žloutkem a rozpuštěným ghí. Poté přidejte uvařenou rýži.
- Sníh: Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do směsi.
- Vrstvení: Do zapékací mísy dejte třetinu směsi, na ni poklaďte na kousky nakrájenou broskev, zopakujte vrstvy a zakončete směsí.
- Pečení: Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 30 minut, dokud povrch nezezlátne.
Tento lehký a jemný dezert kombinuje přirozenou sladkost ovoce a krémovou texturu ricotty. Ideální volba pro snídani nebo svačinu, která potěší celou rodinu.