Svačinka

Zapékaná rýže s broskvemi a ricottou

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 50 g rýže
  • 125 g ricotty
  • 3 broskve
  • 1 vejce
  • 1/2 banánu
  • 1 lžíce ghí

Postup:

  1. Příprava rýže: Rýži propláchněte a uvařte dle návodu na obalu.
  2. Směs: V misce rozmačkejte banán, smíchejte ho s ricottou, žloutkem a rozpuštěným ghí. Poté přidejte uvařenou rýži.
  3. Sníh: Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do směsi.
  4. Vrstvení: Do zapékací mísy dejte třetinu směsi, na ni poklaďte na kousky nakrájenou broskev, zopakujte vrstvy a zakončete směsí.
  5. Pečení: Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 30 minut, dokud povrch nezezlátne.

Tento lehký a jemný dezert kombinuje přirozenou sladkost ovoce a krémovou texturu ricotty. Ideální volba pro snídani nebo svačinu, která potěší celou rodinu.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: