ObědVečeře

Vynikající dýňovo-mrkvová omáčka s lučinou a parmezánem

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience pro děti od 8 měsíců:

  • 1 lžíce ghí
  • 200g mrkve
  • 250g dýně hokkaido
  • 200ml vody
  • 150g lučiny
  • 1 lžička libečku

Ingredience pro děti od 1 roku:

  • 1 lžíce ghí
  • 200g mrkve
  • 250g dýně hokkaido
  • 200ml vody
  • 150g lučiny
  • 1 lžička libečku
  • 50g nastrouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Příprava zeleniny:
    Do hrnce přidejte ghí a na něm na kostičky nakrájenou dýni a mrkev. Jakmile zelenina začne krásně vonět, přilijte vodu, přidejte libeček, zaklopte hrnec a vařte, dokud zelenina nezměkne. Pro menší kousky bude stačit zhruba 10 minut.
  2. Mixování:
    Jakmile je zelenina měkká, vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Přidejte lučinu a na mírném plameni vařte, dokud se lučina úplně nerozpustí. Poté odstavte z plotny.
  3. Varianta pro děti od 1 roku:
    Pokud připravujete jídlo pro děti od 1 roku, přidejte nastrouhaný parmezán a dochuťte solí a pepřem.
  4. Podávání:
    Omáčku podávejte s těstovinami (klasickými nebo třeba luštěninovými). Můžete ještě posypat trochou sušeného libečku a nastrouhaného parmezánu.

Tato krémová omáčka je ideální pro malé děti, přičemž pro starší děti a dospělé můžete přidat parmezán pro výraznější chuť. Lahodná, jemná a výživná omáčka se skvěle hodí k těstovinám a je skvělým způsobem, jak do jídla dostat zeleninu.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: