Rybí prsty v mandlové strouhance – zdravý a chutný oběd
Ingredience na 2 porce:
- 200g ryby dle preference (treska, losos, filé)
- 1 vajíčko
- cca 100g najemno namixovaných mandlí
- 1 lžička petrželky
- 1/2 lžičky sladké papriky
- Šťáva z 1/2 citrónu
- Sůl (pro děti od 1 roku)
Postup:
- Příprava ryby:
Rybu nakrájejte na proužky cca 2 cm široké. Pokapejte je citronovou šťávou a jemně osolte (pro děti od 1 roku). Nechte 20 minut odležet. - Příprava obalovacích ingrediencí:
V jedné misce rozšlehejte vajíčko. Do druhé misky dejte najemno namixované mandle, přidejte petrželku a červenou papriku a vše dobře promíchejte. - Obalení ryby:
Každý kousek ryby nejprve obalte ve vajíčku, poté ve směsi mandlí a koření. Připravené a obalené kousky ryby naskládejte na plech s pečícím papírem. - Pečení:
Dejte rybí prsty péct na 180°C na 15 minut. Následně zvyšte teplotu na 220°C a nechte je 5 minut dozlatova. - Podávání:
Když mají rybí prsty hezkou zlatou barvu, vyndejte je z trouby a můžete podávat. Ideální přílohou může být bramborová kaše nebo pečené brambory s batáty.
Tyto křupavé rybí prsty jsou skvělé nejen pro děti, ale i pro dospělé. Mandle dodávají příjemnou chuť a textura obalu je lehce křupavá. Citronová šťáva a petrželka přidávají svěžest. Podávejte je s oblíbenými přílohami, jako je bramborová kaše nebo pečené brambory.