ObědVečeře

Rybí prsty v mandlové strouhance – zdravý a chutný oběd

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience na 2 porce:

  • 200g ryby dle preference (treska, losos, filé)
  • 1 vajíčko
  • cca 100g najemno namixovaných mandlí
  • 1 lžička petrželky
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • Šťáva z 1/2 citrónu
  • Sůl (pro děti od 1 roku)

Postup:

  1. Příprava ryby:
    Rybu nakrájejte na proužky cca 2 cm široké. Pokapejte je citronovou šťávou a jemně osolte (pro děti od 1 roku). Nechte 20 minut odležet.
  2. Příprava obalovacích ingrediencí:
    V jedné misce rozšlehejte vajíčko. Do druhé misky dejte najemno namixované mandle, přidejte petrželku a červenou papriku a vše dobře promíchejte.
  3. Obalení ryby:
    Každý kousek ryby nejprve obalte ve vajíčku, poté ve směsi mandlí a koření. Připravené a obalené kousky ryby naskládejte na plech s pečícím papírem.
  4. Pečení:
    Dejte rybí prsty péct na 180°C na 15 minut. Následně zvyšte teplotu na 220°C a nechte je 5 minut dozlatova.
  5. Podávání:
    Když mají rybí prsty hezkou zlatou barvu, vyndejte je z trouby a můžete podávat. Ideální přílohou může být bramborová kaše nebo pečené brambory s batáty.

Tyto křupavé rybí prsty jsou skvělé nejen pro děti, ale i pro dospělé. Mandle dodávají příjemnou chuť a textura obalu je lehce křupavá. Citronová šťáva a petrželka přidávají svěžest. Podávejte je s oblíbenými přílohami, jako je bramborová kaše nebo pečené brambory.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: