Oběd

Omáčka z pečených paprik a sušených rajčat s těstovinami

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 300 g červených paprik
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • 50 g lučiny
  • Parmezán na posyp

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Papriky omyjte, rozpůlte a vydlabejte semínka. Položte je na plech s pečicím papírem slupkami nahoru a pečte asi 15-20 minut, dokud se na slupce neudělají puchýřky a nezčernají (pozor, aby se nespálily).
  3. Po upečení dejte papriky do misky s víkem nebo hrnce a přiklopte, aby se zapařily, nechte je zapařovat asi 10 minut.
  4. Po zapaření slupku papriky snadno sloupněte.
  5. Sušená rajčata (pokud obsahují kapary, ještě lépe) dejte do mixéru a rozmixujte. Poté přidejte oloupané papriky a také rozmixujte.
  6. Směs přeneste na pánev, zahřejte a přidejte lučinu. Míchejte, dokud se lučina nerozpustí.
  7. Podávejte na těstoviny a posypte parmezánem.

Popis:
Krémová omáčka z pečených paprik a sušených rajčat je skvělým doplňkem k těstovinám. S jemnou lučinou a parmezánem se stává lahodnou volbou pro rychlý a chutný pokrm.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: