ObědVečeře

Nejlepší recept na špenátovou omáčku k těstovinám

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience pro děti od 8 měsíců:

  • 400g špenátového neochuceného protlaku
  • 150g lučiny

Ingredience pro děti od 1 roku a dospělé:

  • 400g špenátového neochuceného protlaku
  • 150g lučiny
  • 50g nastrouhaného parmezánu
  • Sůl (pro děti od 1 roku)
  • Pepř (pro děti od 1 roku)

Postup:

  1. Příprava špenátu:
    Nechte špenátový protlak rozmrazit a slijte přebytečnou vodu.
  2. Příprava těstovin:
    Mezitím si uvařte těstoviny dle vlastní preference.
  3. Příprava omáčky:
    Do hrnce dejte špenát a zahřívejte ho na středním plameni. Nechte ho projít varem asi 2 minuty. Poté přidejte lučinu, promíchejte a přiveďte k varu. Nechte povařit ještě jednu minutku a poté odstavte z plotny. Tuto verzi máte připravenou pro děti od 8 měsíců.
  4. Verze pro děti od 1 roku a dospělé:
    Do omáčky pro děti od 1 roku přidejte nastrouhaný parmezán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Servírování:
    Hotovou omáčku nalijte na uvařené těstoviny, promíchejte a případně posypte ještě parmezánem. Podávejte.

Tato krémová špenátová omáčka je ideální pro malé děti, ale chutná i dospělým. S parmezánem je omáčka lahodnější, ale pro děti od 8 měsíců ji lze podávat jednodušeji s lučinou. Skvěle se hodí k těstovinám a může být podávána i jako samostatné jídlo nebo příloha.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: