Nejlepší recept na špenátovou omáčku k těstovinám
Ingredience pro děti od 8 měsíců:
- 400g špenátového neochuceného protlaku
- 150g lučiny
Ingredience pro děti od 1 roku a dospělé:
- 400g špenátového neochuceného protlaku
- 150g lučiny
- 50g nastrouhaného parmezánu
- Sůl (pro děti od 1 roku)
- Pepř (pro děti od 1 roku)
Postup:
- Příprava špenátu:
Nechte špenátový protlak rozmrazit a slijte přebytečnou vodu. - Příprava těstovin:
Mezitím si uvařte těstoviny dle vlastní preference. - Příprava omáčky:
Do hrnce dejte špenát a zahřívejte ho na středním plameni. Nechte ho projít varem asi 2 minuty. Poté přidejte lučinu, promíchejte a přiveďte k varu. Nechte povařit ještě jednu minutku a poté odstavte z plotny. Tuto verzi máte připravenou pro děti od 8 měsíců. - Verze pro děti od 1 roku a dospělé:
Do omáčky pro děti od 1 roku přidejte nastrouhaný parmezán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti. - Servírování:
Hotovou omáčku nalijte na uvařené těstoviny, promíchejte a případně posypte ještě parmezánem. Podávejte.
Tato krémová špenátová omáčka je ideální pro malé děti, ale chutná i dospělým. S parmezánem je omáčka lahodnější, ale pro děti od 8 měsíců ji lze podávat jednodušeji s lučinou. Skvěle se hodí k těstovinám a může být podávána i jako samostatné jídlo nebo příloha.