ObědVečeře

Nejlepší recept na špenátové noky s tofu a rajčaty

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience na omáčku:

  • 400g špenátového neochuceného protlaku
  • 150g lučiny
  • 50g nastrouhaného parmezánu
  • Hrst sušených rajčat
  • Sůl, pepř

Ingredience na tofu:

  • 160g tofu
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky

Postup:

  1. Příprava tofu: Tofu nakrájejte na kostičky a promíchejte se sójovou a rybí omáčkou. Na suché pánvi tofu osmahněte do zlatova. Přisypte sezamová semínka, nechte je lehce opražit a odstavte.
  2. Příprava omáčky: Rozmrazený špenát zbavte přebytečné vody a dejte na pánev. Zahřívejte na střední plamen, nechte 2 minuty provařit, poté přidejte lučinu, promíchejte a přiveďte k varu. Po minutě odstavte, vmíchejte nastrouhaný parmezán a dochuťte solí a pepřem.
  3. Sušená rajčata: Nakrájejte rajčata na malé kostičky.
  4. Vaření noků: Připravte noky podle návodu na obalu.
  5. Dokončení: Smíchejte hotové noky se špenátovou omáčkou, navrch přidejte nakrájená sušená rajčata a osmažené tofu.

Krémová špenátová omáčka se sametovou lučinou a parmezánem doplněná o křupavé tofu v sezamu a výrazná sušená rajčata je lahodnou kombinací pro lehký a vyvážený oběd. Skvěle se hodí i pro vegetariánskou kuchyni.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: