ObědVečeře

Nejchutnější recept na frittatu s mozzarellou

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 4 vejce
  • 1 mozzarella (nahrubo nastrouhaná)
  • Hrst medvědího česneku
  • Kousek jarní cibulky
  • Hrst sušené zeleniny (rajčata, lilek, cuketa)
  • 1 lžička ghí
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Mozzarellu nastrouhejte, sušenou zeleninu, jarní cibulku a medvědí česnek nakrájejte na menší kousky.
  2. V míse rozšlehejte vejce a přidejte nakrájené ingredience. Vše dobře promíchejte.
  3. Rozehřejte pánvičku, přidejte lžičku ghí a vlijte připravenou směs. Osolte, opepřete a zakryjte pokličkou.
  4. Nechte frittatu pomalu vařit na nízkém plameni, dokud není povrch pevný a směs dobře propečená. Alternativně můžete pánvičku vložit na 10 minut do trouby předehřáté na 170 °C, pokud je k tomu vhodná.
  5. Hotovou frittatu podávejte samotnou nebo jako přílohu k vařeným bramborám.

Tato lehká a chutná frittata je ideální volbou pro rychlou večeři nebo zdravou snídani. Kombinace mozzarelly, medvědího česneku a sušené zeleniny přináší jemně bylinkovou chuť, která potěší každého.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: