Křupavé kuřecí prsty s ananasovou sladkokyselou omáčkou
Recept: Křupavé kuřecí prsty s ananasovou sladkokyselou omáčkou
Suroviny:
- 500 g kuřecích prsou
- 1 šálek kukuřičného škrobu
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1 šálek ananasových kousků (z konzervy)
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/4 šálku ananasové šťávy (z konzervy)
- 3 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- Olej na smažení
Postup:
- Příprava kuřecích prstů:
- Kuřecí prsa nakrájejte na tenké proužky.
- V míse smíchejte kukuřičný škrob, vejce, sójovou omáčku, sůl a pepř.
- Obalte kousky kuřecího masa směsí, aby byly dobře pokryté.
- Rozpálenou pánev s olejem připravte k smažení a osmažte prsty z kuřecího masa, dokud nebudou zlatavě hnědé. Poté odložte na papírovou utěrku, aby se zbavily nadbytečného oleje.
- Příprava sladkokyselé omáčky:
- Na pánvi osmahněte na oleji jemně nasekanou cibuli a česnek, dokud nebudou měkké.
- Přidejte nakrájenou zelenou a červenou papriku a nechte je chvilku opékat.
- Přidejte ananasové kousky a nechte je krátce osmažit.
- Přidejte ananasovou šťávu, hnědý cukr, ocet a rajčatový protlak. Vařte omáčku na mírném ohni, dokud se nezhoustne.
- Dokončení:
- Podávejte křupavé kuřecí prsty s ananasovou sladkokyselou omáčkou jako chutné hlavní jídlo. Ideálně s rýží nebo bramborami.
Tento recept je skvělým způsobem, jak udělat dětem radost. Užijte si křupavé kuřecí prsty s exotickou sladkokyselou omáčkou!