Jablečné ovesné lívanečky – lahodná a voňavá snídaně!
Ingredience:
- 50g ovesných vloček
- 100ml rostlinného nebo plnotučného mléka
- 1/2 jablka
- 1 vejce
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup:
- Ovesné vločky rozmixujte na jemnou moučku.
- Přidejte oloupané a na kousky nakrájené jablko, mléko a opět vše společně rozmixujte do hladké směsi.
- Do směsi vmíchejte vajíčko a prášek do pečiva.
- Na pánvi s kapkou oleje smažte lívanečky dozlatova z obou stran.
- Podávejte s čekankovým nebo javorovým sirupem jako zdravou alternativou k cukru.
Tyto lívanečky jsou dokonalou volbou pro zdravou snídani nebo svačinu. Díky kombinaci ovesných vloček a jablek jsou plné vlákniny, lehké a voňavé. Skvělé samostatně nebo s oblíbeným sirupem či ovocem!