Dýňové noky pro děti
Dýňové noky jsou nejen lahodnou alternativou k tradičním těstovinám, ale také skvělou možností, jak svému děťátku podat zdravý a chutný pokrm plný důležitých živin. Tato jednoduchá a rychlá receptura bude mít vaše dítě a celá rodina na dně! Připravte se na zážitek z dýňových noků, který si oblíbí nejen vaše malé jedlíky, ale i vy sami.
Ingredience:
- 3 ks Hami příkrmu Dýně s rýží (první lžička)
- 250g polohrubé mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml batolecího mléka Hami
Postup:
Krok první: Příprava těsta
- Z polohrubé mouky, dvou dýňových příkrmů a oleje vypracujte hladké těsto.
Poznámka: Pro větší děti a dospělé strávníky můžete do těsta přidat sůl, oregáno, muškátový oříšek nebo trošku sýru parmazánového typu.
Krok druhý: Tvoříme noky
- Vzniklé těsto rozdělte na 4 části a na pomoučené ploše vytvořte válečky.
- Z válečků postupně odkrajujte malé kousky a z nich tvořte noky.
Poznámka: Zeleninu do Hami příkrmů vařte v páře, aby neztratila svou chuť, důležité vitamíny i minerály.
Krok třetí: Vaříme
- Noky vložte do vroucí vody a vařte je, dokud nevyplavou na hladinu.
Poznámka: Uvařené noky přendejte do cedníku a po okapání je vložte do mísy, kterou vymažete trochou olivového oleje – předejdete tak slepování knedlíčků.
Krok čtvrtý: Podáváme
- Noky podávejte s ohřátým dýňovým příkrmem smíchaným s batolecím mlékem Hami.
- Pro menší děti můžete připravit zeleninovou omáčku ze surovin, které už má ve svém jídelníčku zavedené.
Dobrou chuť!
Poznámka: Velikost noků přizpůsobte velikosti, na kterou je vaše děťátko zvyklé. Pro menší děti doporučujeme noky rozkrájet na menší kousky.