Dýňové lívance
Ingredience:
Pro děti od 7 měsíců:
- 180 g dýňového pyré
- 130 g špaldové mouky
- 140 ml rostlinného mléka
- 1/2 zralého banánu
- 2 vejce
- 1 lžička skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
- ghí na smažení
- ovoce
Pro děti od 1 roku a dospělé:
- 200 g dýňového pyré
- 130 g špaldové mouky
- 140 ml plnotučného mléka
- 2 vejce
- 1 lžička skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
- ghí na smažení
- ovoce
- javorový nebo čekankový sirup
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kousky. Umístěte je do zapékací mísy s trochou vody, zakryjte a pečte doměkka (asi 30 minut). Nechte dýni vychladnout a poté ji rozmixujte.
- Do mísy dejte dýňové pyré (banán v případě verze pro děti od 1 roku), mouku, mléko, vejce, skořici a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte a nechte asi 15 minut odstát.
- Smažte lívance na kapce ghí dozlatova z obou stran.
- Podávejte s ovocem a pro děti od 1 roku oslaďte javorovým nebo čekankovým sirupem.
Tyto dýňové lívance jsou skvělou volbou pro zdravou snídani nebo svačinu. Jsou výživné a snadno stravitelné, ideální pro malé děti, a mohou si je užít i dospělí s troškou sladidla.