ObědSvačinkaVečeře

Domácí burgerové housky které zvládne každý

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience na těsto:

  • 500g hladké mouky
  • 160ml oleje
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 42g droždí (1 kostka)
  • 250ml vlažného plnotučného mléka
  • 30g cukru krupice

Ingredience na potření:

  • rozšlehané vajíčko
  • kmín
  • hrubozrnná sůl
  • sezamové semínko

Postup:

  1. Příprava těsta:
    Do mísy si odvažte mouku, udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zalijte vlažným mlékem a přidejte cukr. Nechte vzejít kvásek. Poté přidejte olej, vejce a sůl. V robotu nebo s mixérem s háky vyhněte hladké těsto (asi 5 minut). Zakryjte utěrkou a nechte kynout minimálně hodinu.
  2. Formování bochánků:
    Jakmile těsto vykyne, přeneste ho na vál. Rozdělte těsto na bochánky. Váhu si přizpůsobte podle potřeby – pro muže kolem 250g, pro ženy 160g a pro děti 100g. Každý bochánek zpracujte tak, že přehnete okraje těsta dovnitř, aby vznikl hladký povrch. Spoje nechte na spodní straně. Bochánky umístěte na plech s pečícím papírem a nechte ještě 30 minut kynout.
  3. Příprava na pečení:
    Předehřejte troubu na 180°C. Každý bochánek potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem, kmínem a hrubozrnnou solí.
  4. Pečení:
    Pečte v předehřáté troubě přibližně 20-30 minut, podle velikosti bochánků. Menší housky budou hotové dříve, větší nechte dopéct.

Tyto domácí hamburgerové housky jsou měkké a nadýchané, ideální na domácí burgery nebo jako příloha k jídlu. Po upečení mají křupavou kůrku a lahodnou chuť díky sezamu a kmínu na povrchu.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: