SnídaněSvačinka

Cizrnové placky s bylinkovým dipem vhodné i pro děti

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience na placky:

  • 200g cizrny (sušené, namočené)
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3-5 lžic hrachové mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 2 lžičky sušené petržele
  • olivový olej

Ingredience na dip:

  • Bílý choceňský jogurt
  • 1 lžíce koření bylinkového másla (koření bez soli)

Postup:

  1. Příprava cizrny:
    Namočte sušenou cizrnu do vody na 12 hodin (nepoužívejte cizrnu z plechovky). Poté ji slijte.
  2. Příprava směsi na placky:
    Cizrnu, cibuli a česnek vložte do mixéru a rozmixujte na hrubší směs.
    Přidejte koření (koriandr, kmín, petržel), sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  3. Tvorba placek:
    Přidejte 3-5 lžic hrachové mouky (podle potřeby) a vytvořte kompaktní směs. Pokud je směs příliš tekutá, přidejte více mouky nebo trochu vody.
    Rukama formujte malé placky a pokládejte je na plech s pečícím papírem.
  4. Pečení:
    Potřete placky olivovým olejem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova, přibližně 20 minut.
  5. Příprava dipu:
    Smíchejte bílý jogurt s bylinkovým kořením.
  6. Podávání:
    Placky podávejte teplé s bylinkovým dipem.

Cizrnové placky jsou chutné a výživné, plné koření a bylinných chutí. Podávané s jednoduchým jogurtovým dipem tvoří ideální zdravou svačinku nebo lehký oběd. Skvělé pro každého, kdo má rád rostlinné jídlo plné bílkovin!




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: