Banánová ovesná kaše která zachutná i dětem!
Ingredience:
Na kaši:
- 150g ovesných vloček
- 2 banány
- 200ml mandlového nebo klasického mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžičky skořice
- 2 lžičky vanilkové pasty (nebo 1/2 lžičky vanilkových zrníček)
Na potření:
- 100g mandlí
- 60ml mandlového mléka
- Ořechy na posyp (volitelné)
Postup:
- Příprava kaše:
Troubu předehřejte na 180 °C.
Banány rozmačkejte v pekáčku na kaši. Přidejte jemně namixované ovesné vločky, zalijte mlékem, přidejte skořici, vanilkovou pastu, arašídové máslo a prášek do pečiva. Vše dobře promíchejte a vložte do trouby. - Pečení:
Kaši pečte přibližně 20 minut, až bude na povrchu zlatavá. Po upečení nechte vychladnout. - Příprava mandlového potření:
Mezitím připravte směs na potření – mandle rozmixujte s mandlovým mlékem do hladka. - Dokončení:
Po vystydnutí kaše ji potřete mandlovým potřením a posypte nasekanými ořechy (pro malé děti doporučujeme ořechy vynechat). - Podávání:
Podávejte k snídani nebo si kaši vezměte s sebou na svačinu. Můžete ji doplnit ovocem a případně polít javorovým nebo čekankovým sirupem.
Tato ovesná kaše s banány je skvělé jídlo na začátek dne, plné vlákniny a zdravých tuků. Mandlové potření jí dodá příjemnou krémovost, zatímco skořice a vanilka přidají jemnou vůni. Ořechy navíc dodají kaši trochu křupavosti. Skvělé jako výživná snídaně nebo svačina!